• 006.jpg
  • 013.jpg
  • 016.jpg
  • 048.jpg
  • 093.jpg
  • 196.jpg

Vlechtheggen flyer 1

De afgelopen jaren is een kostbaar onderdeel van de cultuurhistorie in Noord-Brabant en Limburg nieuw leven ingeblazen: het oude ambacht van het heggenvlechten. In het project ‘Herleving van het vlechtheggenambacht’ zijn deelnemers via cursussen opgeleid tot volwaardige heggenvlechters; de deelnemende groepen hebben inmiddels heggen geplant om op termijn een eigen vlechtheg te kunnen realiseren. Met een symposium op vrijdagmiddag 31 maart 2017 in De Schaapskooi in Schijndel sluiten we dit project officieel af. We nodigen je graag uit om daar bij te zijn.

 

NKMaasheggenvlechtenHet jaarlijks terugkerend Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten is uitgegroeid tot een van de grootste landschapsevenementen van Nederland.

Op de 2e zondag van maart, zondag 12 maart 2017, wordt het 12e NK- Maasheggenvlechten gehouden. Dit jaar is de locatie in omgeving van Veerhuis Oeffelt.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website maasheggen.

 

De Stichting Vlechtheggen Zuid-Nederland organiseert in de herfst en winter van dit jaar de cursus ‘Vlechtheggen en Heggenvlechten’. Met deze gratis cursus wil de stichting het herstel van oude heggenstructuren in het landschap stimuleren en het ambacht heggenvlechten doen herleven.

 

De cursus, die op diverse plaatsen in Brabant en Limburg plaatsvindt, bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel waarbij deelnemers instructies krijgen van ervaren vlechters en vervolgens zelf aan de slag gaan. Iedereen is welkom zich aan te melden.

 

Contact

Wim de Vrij
Coördinator
Vlechtheggen Zuid-Nederland
tel. 0413 - 478252
of 06 - 23370534
info@vlechtheggen.nl

 

logoPBC logo Brabants landschap  logo Limburgs landschap  HGW Label Logo nieuw 
Logo SdBB 
NPL logo 2013 fonds voor cultuurparticipatie logo dtop